Bilde: Sjøsamer på vei tilbake fra lofotfiske. Verdens modigste sjøfolk ifølge den engelske tegneren.

Samisk mathistorie og kultur

Ardis Kaspersen (1920–2010) i Vevelstad, jobbet og skrev mye om mat og mattradisjoner på Helgeland. I boka “Samisk Mat og Kultur” gir hun et lite innblikk i samisk mathistorie sammen med en rekke samiske matoppskrifter fra Finnmark til Sør-Trøndelag både den tradisjonelle “bidos” til “stek av kobbe” til nye “samisk kebab”. Boka inneholder også finske oppskrifter.

Kilde: Samisk mat og kultur

Les om andre saker i Samenes Historie her

Vist 891 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Boka ser spennende ut, her er det nok bare å komme seg bort på det lokale biblioteket!

Jeg merket selv en liten oppskrift på te av tørkede dvergbjørn blader og en oppskrift på te lagd av brunede tyttebærblader. Det siste er ikke overraskende fordi jeg har vet at tytebærblader gir godlukt hvis man koker dem.

Ardis døde for et par uker siden, 90 år gammel.

Annonse

Nye bilder